Tiger & Blaze

Alla inlägg den 8 maj 2012

Av Maija - 8 maj 2012 23:11

I lördags var vi på kull-MH i Ockelbo. Det var jättespännande att se alla syskonen. Tiger var större än alla andra, de har en tydligare panna, annat hårlag och är både lägre och kortare i kroppen. Vi kom dit när de sista skotten gått av. Eftersom Tiger varit hormonell och blivit skotträdd var jag väldigt nervös över ljudrädsle-momentet. Som tur var kunde jag släppa precis all oro när vi klev in på banan och vara i min hundtränings-bubbla. Det som gick riktigt bra var att Tiger släppte all rädsla på sekunden och behövde inte så mycket stöd att gå fram till det läskiga som jag trodde. Det som var lite synd men som egentligen inte spelar någon roll var att Tiger var totalt ofokuserat och ohälsosamt uppjagad. Istället för att fokusera på det han skulle så ville han bara vara med publiken. Jag kunde inte göra annat än att le när han gick och stylade för varenda en i publiken    För första gången i sitt liv visade han tendenser till att hoppa undan från mig när jag kom och hämtade honom. Hon som höll i det informerade om att jag bara hade 2 min totalt på att få in hunden och det var vi nog väldigt nära  

 

Emmi

 

Nipsu och Tiger

 

De som inte var syskon. Snusk-Tuben som försökte göra sig fin för gammel-taxen

Oscar

Tindra och Jasper 

     

Opal


Senaste tiden har vi tränat kroppskontroll i form av lyfta på bakbenet som skulle vara färdigt för en blogg-tävling i måndags. Men mitt i alla sökkurser glömde jag bort att träna på det i två veckor och vi är inte riktigt färdiga med det. Jag har tränat en del hålla fast och inkallningar från störningar (grad 1 -3 vilket jag förklarar senare). Idag har jag för första gången på jättelänge provat lekapportering med tennisbollar = Tiger greppar bollen i min ena hand och nosduttar med bollen i munnen i den andra handen. Det gick jättebra. Vi har provat det förut med då ville inte Tiger greppa om jag inte kastade den och då var han så långt borta (ca 3m) att det blev för svårt att hålla den och nosdutta. Tack vare hålla fast träningen som vi gjort med 6 olika föremål har Tiger börjat generalisera beteendet för efter två klick för dutt på bollen förstod Tiger grejen.


Jag har också lyckat göra en ny träningslogg som jag är riktigt nöjd med, satt upp mål för 2012 (väldigt övergripande) och lite graderingslistor på belöningar och störningar. Denna vecka är det fokus på hålla fast, inkallning med störning, cykla kortare sträckor, lek-apportering och lyssna på ljud-CD 5 min varje kväll. Vi har hört fyverkerier ute nu utan att Tiger reagerat.


Med hormonerna har Tiger varit som förbytt tills ungefär igår. Nu verkar han vara sig själv igen, lite väl pipig fortfarande kring andra hundar. Ikväll gick vi därför till klubben och trots tre löptikar så gick träningen bra. Vi gjorde t.o.m nära hundmöten med en löptik utan problem   Det var också tre valpar, varav en border collie valp som såg precis ut som Tiger när han var liten. Valparna blev Tiger helt tokkär i, han är en riktig snuskfarbror. En hel del pip blev det men ändå såå mycket bättre än sist han var där.


Sen har vi busat massor med Laban, och Tiger har börjat bada igen. Det behövde tydligen bara bli lite varmare för att Tiger skulle vilja doppa magen.

         

Datum:

Tid:

Plats:

Tigers humör:

Mitt humör:

Övningar:

Kriterium:

Repetitioner:

Kommentarer:

Förstärkare:

Träningstid:

Belöningsfrekvens:

Lyckandefrekvens:

Utvärdering:


Datum: 4/5 -12

Tid: ca 16:45

Plats: Fotbollsplanen

Tigers humör: Dofttriggad och pipig

Mitt humör: Bra humör. Tålamodig och positiv.

Övningar: Inkallning med störning, sitt och sitt kvar

Kriterium: Väljer mig framför störning, galopp mot mig

Repetitioner: 11111 1111111 111111

Kommentarer: Från korv hos Stina, förbi skålar med korv, förbi Laban och jaktinkallning; vanlig och bakom hus

Förstärkare: Köttkorv, skinka, får-fluff och får-fläta.

Träningstid: 5 min

Belöningsfrekvens: 18/5 = 3.6/min

Lyckandefrekvens: 100%

Utvärdering: Han ville ha störningarna men valde bort dem direkt för att springa till mig. Jag ska prova kastad leksak i luften och ”ointressant” doftfläck som störning. Och använda mig mer av Laban som störning.

Här är vår nya träningslogg-mall och ett exempel :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards