Tiger & Blaze

Alla inlägg under juli 2013

Av Maija - 14 juli 2013 00:15

Nu är jag ledig tre dagar i rad och det ska njutas fullt ut. Och vad står på agendan om inte ett dopp en sånhär fin dag. Mitt på dagen när det var som varmast var jag iväg och gjorde lite ärenden men sen bar det av till Morga med Sanna och Bamse. Vi var på en ny strand som jag inte varit på förut och vi hade bra tajming för de flesta var påväg hemåt när vi anlände. Det blev premiärdopp för både mig och Tiger. Inte bara premiärdopp, utan premiärsimning! Tiger simmade en hel del, så mycket jag lät honom hålla på. Först var det läskigt att vara i vattnet men när han insåg hur långgrunt och fin botten det var följde han med för att se vad Bamse hittade på, sen rätt som det var så simmade han. Jag är fortfarande så överraskad, han har tagit några simtag förra året men inte simmat     Det känns som en bra träning för honom nu, han får ju inte simträna men blir han bekväm med det så har vi ett bra verktyg att bygga upp musklerna med när han väl får röra på sig.

           

Efter badet följde vi med Sanna till stallet och träffade hennes fina häst. Bra övning för mig som är lite hästrädd och bra övning för Tiger som inte är van att umgås med hästar. Kvällen avslutades med grillning! En riktig superdag helt enkelt. Nu ska både jag och Tiger sova gott.

           

Av Maija - 9 juli 2013 23:39

Det har varit soliga dagar och Tiger och jag har varit ute och njutit innan jag börjat jobba på kvällen. Vi har kollat på kanin-tvn, bokstavligen stått på en hög med harungar som inte sprang bort (förrän Tiger nappade tag en i nackskinnet, men som tur var så släppte han när de sprattlade och flocken skingrades) och legat ute och sovit på förmiddagarna

   

Idag var min första lediga dag på en vecka och jag passade självklart på att träna med Sussi och hennes glada gäng med vovvar. Denna gång var vi på ett fält för att träna lite grundövningar med Haven och Tiger fick ett ängsspår med en vinkel, 9 föremål och fick ha på sig linan. Sussis grabbar är alltid duktiga och underbara och jag kände att vi verkligen byggde upp värde i att komma till mig hos Haven idag. Astra fick prova ett spår för första gånger på jättelänge som jag gick. Det gick hur bra som helst, hon har en sån fantastisk spårteknik :)

         

Tigers nya sele och koppel kom idag, visst är det snyggt!? och det sitter skitbra, så himla nöjd.  

Haven vill ha mer kattmat  

Vem behöver dyra leksaker när en plastburk duger lika bra ;)


Tigers spår gick bra. Men oj oj oj vad han var vild idag. Helt övertaggad. Lite flams och ofokus i spåret men vi hittade alla apporter. Han markerade dem glatt idag men avlämnandet, studs, studs, jag slänger den till matte i luften och plockar upp den för att slänga mer :P

     

Här försöker jag lugna ner honom med omväntlockande - vilket inte hjälpte :P

Av Maija - 2 juli 2013 16:42

I söndags var vi ute vid Morga och gick ner till vattnet och satt på en klippa och åt jordgubbar med Sanna och Bamse. Riktigt mysigt. Som bonus hittade vi bleka sommarkantareller som jag stekte ihop med lite grädde och hade på mackan på kvällen.

           

Idag hade jag en ledig dag inför en längre period med jobb så jag passade på att njuta för fullt. Dagen spenderades i skogen med Sussi och hennes glada aussiegäng. Hennes tre fick köra rapport och Tiger fick ett 200m långt spår med 7 föremål och en liggtid på ca 1,5h. Tiger blir extra triggad när någon annan gått spåret och det märks, lite snabbare tempo och framförallt så tappar han intresse för markeringen. Han hittar spårpinnarna och plockade upp alla utom en efter en stunds funderande "ska jag plocka upp eller bara spåra vidare", den han inte plockade upp nosade han bara förbi. Och självklart hittade jag svamp, gula fina sommarkantareller, tillräckligt för en macka.

        

 

 

Rapportträningen går bra tycker jag, vi har inte tränat ihop många gånger och Haven är väldigt duktig. Idag blev det lite svårt när vi körde i terräng och en längre bit innan han såg mottagaren. Det gjorde att han blev lite förvirrad inför vad övningen gick ut på och vände tillbaka. Nästa träningstillfälle så har vi planerat lite lättare sträckor så att han verkligen blir säker på vad det är vi tränar och får lyckas.

   

Magic har koll på läget och vet precis vad han ska göra

.. han är också bäst på att se olycklig ut. 

 

Lilla prinsessan Astra tränar jag med skräckblandad förtjusnig    

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards