Tiger & Blaze

Alla inlägg under november 2013

Av Maija - 10 november 2013 09:24

 

Tiger 21 veckor

 

- Träna sekvens 1 med prop

- Baklängeskedja sekvens 2

- Vänd

Target

Påminn om kommandot

- Backa mellan benen

Belöna kortare sträckor

Lägg på kommando

- Krama prop

Vinkla för bättre teknik

Omväntlockande för duration

Lägg på kommando

- Gå i en 8 med prop

Prova att generalisera "en till" annars nytt kommando

- Tricktävlingen

Av Maija - 10 november 2013 09:15

 

- Träna hundmöten med BAT

- Påbörja gå fint i koppel

Silky leash

- Ta på sig selen själv

Erbjud beteendet snabbare

Söka öppningen oavsett hur jag håller den

- Fortsätt med jaktinkallningarna  

- Filtträning

Gå till den på pausplatsen

Godisskål på filten

Kommando när han nästan är framme

- Klossen

Fler steg

Röra sig oberoende av mig

- Runda en kon

- Ligg

Variera mitt kroppspråk

Lägg på kommando

- Tricktävlingen alternativt "peekaboo"

Av Maija - 8 november 2013 20:28

Nu har jag börjat Tigers provokationsdiet. Han är inte allergisk mot de fiskar jag har provat och det var verkligen det viktigaste proteinet för mig då det finns både färskfoder, torrfoder, godisar och tuggisar som bara innehåller fisk. Nu är vi inne på dag 2 med nötprotein och hittills går det bra. Tiger är mer än nöjd med att få en massa godis och inte bara tråkig z/d eller äcklig ren. Jag njuter också av att äntligen kunna låta Tiger smaka av morgonmackan igen. Har varit riktigt svårt för mig också att inte ge honom någonting.

 

De senaste två veckorna har jag och Stina slagit ett slag för miljöberikning. Mest för oss. Vi har åkt iväg för långpromenader. En gång i Håga dalen och en till Storvreta och Storskogen. Riktigt roligt för både oss och hundarna att komma till nya platser eller platser som vi inte går på varje dag. Det har dessutom lett till väldigt trötta hundar (läs Blaze) vilket uppskattats av mig nu när jag är mitt uppe i uppsatsskrivandet

 

Träningen går bra med killarna. Tigers första sekvens känns riktigt bra nu och vi ska detaljträna lite andra trick och kedja ihop dem för nästkommande sekvenser. Blaze går det bra med, det är mycket fokus på att filtträningen ska fungera, hundmöten och han har blivit en riktigt stjärna på att gå lös och vänder på en femöring när jag ropar. Vi kör också mycket jaktinkallningar för att hålla inkallningskontot på plus :) Här kommer två filmer från början på veckan


Nu under torsdagen och fredagen har jag varit på veterinärkongressen. En kongress där många företag prestenterar sina produkter och finns tillgängliga för frågor. Jag har fått en hel del bra saker som buffar att värma halsen med under vintern, kåsor att dricka te ur i skogen och fyllt på pennförrådet. Den bästa grejen var ändå en skål ifrån royal canin som gör att hunden tar längre tid på sig att äta. Det är nämligen så att Blaze inhalerar sin mat och har börjat att stirra ut Tiger. Tiger har i början av sin z/d diet gått undan och Blaze har ätit av hans mat (vilket tog mig två dagar att märka då jag går runt och gör annat under utfodringen). Efter det så stirrar och stressar han Tiger, jag har suttit och vaktat och Blaze har hållit sig undan när jag sitter där men Tiger känns ändå stressad. Men nu när han äter ur den nya skålen så är Blaze klar långt efter Tiger. Känns jätteskönt att Tiger slipper känna sig stressad och jag kan göra annat under tiden   

 


Av Maija - 2 november 2013 10:22

 

- Bättre stimulus kontroll på tricken i sekvens 1 (använd prop)

- Baklängeskedja sekvens 1

- Baklängeskedja backa tillsammans och backa in

- Gå i en åtta med prop

- Krama prop

Av Maija - 2 november 2013 10:05

 

- Hundmötesträning

Egna promenader

        BAT
- Filt/Pausträning

Hitta filten

Fortsätt med kommando

Värdeladda med riktigt gott godis/lek

När den används "live" så går dit med koppel

- Handtarget

Tryck

Bjud snabbt på det när handen presenteras

- Shejpa något utan props (blev backa)

Öka antal steg

- Klossen

Flera steg åt båda hållen medan jag rör mig

- Sätta på sig selen själv

- Restrained recalls

Minst 9/vecka

3 för varje riktig inkallning

Av Maija - 2 november 2013 09:36

Det har inte blivit ett inlägg på ett tag. Det var nämligen så att min hårddisk kraschade och jag var utan dator, bilder och skolarbeten ett bra tag. Med bra vänner och lite flax så gick det att rädda alla filer. Jag fick åka till min kompis Danne i Stockholm och passade på att bara ta med mig Blaze och miljöträna på tåg, centralstationer och tunnelbana. Jag kan berätta att jag hade träningsvärk efter att ha burit honom ända ner till och upp från blåalinjen och uppför en av de längsta rulltrapporna i Stockholm. Resan gick bra, det var lite läskigt några gånger med godståg och rullande resväskor runt honom. Han insåg ganska snart att människorna inte var intresserade av honom och då struntade han i dem. Fullt fokus på mig och han rörde sig fint med mig när vi gick mitt i rusningstimmarna. Kunde koppla av även om han inte somnade förrän efter Knivsta på vägen hem. Jätteduktig kille!


Blaze har blivit riktigt unghundig och har mer ben än något annat. Han markeringskissar ofta nu, han lyfter inte på benet men kissar på viktiga fläckar. 17kg vägde han i måndags, skönt att han inte ökar fullt så mycket längre. Han kan faktiskt ha flera av Tigers grejer nu utan att jag behöver ställa in dem. Tänk att han redan blivit så stor. Han är också inne i en väldigt känslig period och är lättskrämd. Så vi tar det lugnt och veckans nya plats blir inte så ny. Det blir att åka till klubben men istället för att träna där ska vi gå på promenad i  Håga Dalen :)


Med Tiger är det bra. Han är riktigt peppad för träning och han har fått busa med flera hundar nu. Han kliar sig inte när han håller sig till sitt allergifoder men han hittar ofta saker ute på marken som han knaprar på och då kliar han sig. Efter 1,5 veckan utan att hitta något så har han inte kliat sig och när han åt en leversnitt så kliade det, jag tror att det är foderallergi. Idag ska jag till Grizzly zoo och köpa med mig lite färskfoder med bara lax i och se om han tål det.


Träningen går bra med båda två. Det som varit lite svårt är min träningsmotivation. Jag har varit så stressad över att mitt examensarbete kanske har varit borta och det är lite strul med själva projektet som ännu inte är helt löst. På måndag börjar den riktiga träningen av mössen och det ska bli himla roligt och intressant att se hur det går, men nervöst för det kanske inte går överhuvudtaget. Så jag har inte kännt för att göra så mycket. Men nu när min dator är tillbaka och därmed hela mitt examensarbete så har vi tränat mer och det känns riktigt roligt igen.



Tiger har fått flera nya trix att lära sig inför vår freestyle start som blir den 31:a januari i Haninge! :D

Fortfarande liite hemligt själva programmet och låtval men det går riktigt bra med alla tricks tycker jag. Han har fått fint flyt i slalomet nu och han rör sig mycket mera runt mina ben istället för att antigen stå emellan eller hoppa rätt ut.


Med Blaze har jag äntligen fått till tryck i nosduttarna. Lekbelöning och super mycket energi från mig var det som krävdes. Jag kan tycka att det känns lite generöst för en nosdutt men uppenbarligen så tycker han att det här var lite svårt. Vi har fått till flera steg på klossen och shejpat inte några steg backande. Vi har också proofat ta-belöning-ur-handen och ta-belöning-på-marken kommandona och arbetat med miljöbelöningen "plaska". Spårat har vi också hunnit med. Varannan dag så får han egna promenader gärna runt lunch då vi fokuserar extra på hundmöten och BAT:ar. Stina hävdar att världen inte förstår mig när jag säger "battar", för oss betyder det att vi rör oss bort från hundarna när jag belönar. Blaze svarar jättefint på det :)

             

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards