Tiger & Blaze

Alla inlägg den 29 juni 2013

Av Maija - 29 juni 2013 11:11

Efter att ha tittat på ninisar, gått promenader där vi mött mycket vilt och firat midsommar i Stockholm var Tiger mycket spänd i sina muskler. Jag gör mitt bästa för att hålla honom stilla men det verkar som att det räcker gott och väl att han blir uppjagad för att han ska bli spänd. Midsommar var väldigt trevligt och Tiger älskar när det är så många personer "som bara är där för att träffa honom". Sen vi kom hem så har han blivit mindre spänd. Igår var han faktiskt bara spänd på vänstersidan. Han har också fått sin sista spruta med Cartrophen. Så vi får se hur vi ska gå vidare med det.


Sen har Tiger följt med på jobbet nästan varje dag nu och det går jättebra! Han tycker fortfarande att det är läskigt att gå till buren när det är hundar som skäller och morrar på honom men han ligger där lugnt och tyst. Han får frukost när vi kommer dit och lite godisar efter lunchrastningen. Det är jätteskönt att ha honom där för då kan vi vara utomhus mycket längre stund och skritta ordentligt. Istället för att det ska bli 15 minuters promenader så hinner vi ibland med 30 minuter. I sakta skritt förstås ;)

 

En jätterolig sak som hänt är att det helt släppt för Tiger med hårda spår. I förrgår så la jag först ut ett långt grässpår med lite diverse saker som han aldrig stött på i spår förut och den hade både vilt- och hundstörningar. Gick galant. Sen la jag först ett 20m långt spår på grus och sen ett 75m, bara med spårpinnar i. Han spårade fantastiskt bra och apporterade fin fint    Nu har vi ännu mer att jobba med.


Tiger ska också få en ny sele. Jag ska skicka tillbaka den han har nu från mr-koppel för den glider ur spännena och jag måste hela tiden spänna om den. Hon som har mr-koppel har varit otroligt hjälpsam och jag tror säkert att jag kunde ha fått en ny därifrån som inte har det problemet. Men det tog lite tid innan det uppenbarade sig och Tiger lär sig att associera sin sele med skrittande och jag vill inte behöva börja om fler gånger än nödvändigt med den inlärningen. Den nya vi ska prova är en väldigt grön och fin sele från Amoken.


Idag har jag försökt mig på att filma "Dagens trick 15" och jag hoppas att vi blir godkända !

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards