Tiger & Blaze

Alla inlägg den 26 februari 2012

Av Maija - 26 februari 2012 11:20

Så himla skönt att vakna av att solen skiner in i sovrummet. Idag var den första riktiga vårdagen med sol och gräs som tittar fram här och där. Efter frukosten begav sig Tiger och jag ut på långpromenad    Vädret var mysigt och Tiger njöt av att lukta på nya ställen som vi inte hinner till på vardagarna.

       

På vägen hem går vi förbi hästarna som står utanför djursjukhuset. Tiger blir som vanligt helt överintresserad och fick be om lov och gå fint för att få gå över vägen och titta på hästarna ett tag. Han vill så gärna smyga på dem och jag försöker bara stanna och låta honom titta på dem. Jag hoppas han ger med sig snart och slutar försöka "valla" hästarna. Jag är inte hundra men efter sommaren kommer jag att ha lagt undan en hel del pengar och funderar på att skaffa körkort och en liten skrotbil. Då ska Tiger och jag iväg på både vallning och sökträning  

       

Sjukgymnastiken får jag inte glömma! Vi var ju på utvärdering i onsdags. Sjukgymnasten tycker att Tiger går normalt nu och att han inte längre ömmar när man sträcker ut armbågen och det är jättebra. Däremot är ledkapseln fortfarande tjockare på högersida. Jag pratade med sjukgymnasten om att ta honom till ortopeden på onsdag och hon tyckte att när vi ändå hade tiden så är det bara bra om någon mer känner på honom. Sen får ortopeden avgöra om hon anser att vi ska gå vidare med fler undersökningar eller om vi "bara" ska fortsätta träna. Så nu får jag vara nervös tills på onsdag. Som tur är kommer jag vara väl sysselsatt i början på nästa veckan. På måndag går jag 8-16 i skolan för att ha jour 16-8.30 för att efter det ha tid för trasken med Tiger 9.00 Sen lär jag sova tills onsdag 10.00 när vi ska till ortopeden  


Tiger och jag har börjat träna sitt. Vi tränade det en gång när han var 9v sen tycker jag att han haft så lätt att sitta att jag inte velat att det tar över. Men nu står och ligger han så gärna att jag börjar träna sitt igen. Tiger hukar sig lätt när han sitter så jag ser till att belöna riktigt högt över hans huvud så han får all tyngd på rumpan. Och nu sitter han hur rakt och fint som helst! Han har lätt för att sitta så jag tror vi kommer nå vårt flytmål i nästa vecka och kan sätta på kommando efter det. Sen har jag tänkt att jag gärna vill ha låsta bakben när Tiger skiftar mellan sitt-ligg-stå. Detta för att få lite extra muskelträning i hans bakben. Tiger är så rakhasig och det predisponerar för korsbandsskador så om han har låsta bakben kommer han verkligen träna knämuskulaturen ordentligt när vi kör skiften. Jag har alltid haft låsta framben när jag tränat skiften förut och jag tror att Tiger gärna bakåt ligger så vi får se hur det blir. Det finns ju andra sätt att träna musklerna på också.


Sen har jag fått ta mig i kragen med det här att komma tillbaka med leksaker. För det vill jag att han gör med glädje innan vi tränar något sånt med apporterna. Jag leker med honom inomhus åtminstone fyra gånger per vardag och nu gäller det att köra byteslekar, ignorera om han inte kommer tillbaka, inga vinster om jag inte har en bättre leksak att byta med och att ha typ ett pass per dag där vi regeltränar och han får godis för att komma tillbaka med leksaker som jag kastar in i hallen.

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards