Tiger & Blaze

Alla inlägg den 29 september 2013

Av Maija - 29 september 2013 10:14

Veckan har rullat förbi alldeles för fort, men vi har tränat lite grann och jag känner att jag har bra idéer inför nästa vecka.


Blaze tappar tänder för fullt och gnager på allt han kommer åt. Han börjar också bli riktigt duktig på det här med shaping och provar sig glatt fram när jag presenterar nya grejer. Vi shejpar fortfarande mest med props som klossar, balansplattor, kartonger, musmattor etc. Det är viktigt att ta många lekpauser eller belöna aktivt med godis, annars blir han helt passiv och bara stirrar. Han är duktig på självkontroll så det skippar jag helt att träna för tillfället, provade lite omväntlockande första veckan, men sen räckte det. Denna vecka har han visat att han inte har problem att röra sig bort från mig och det ska vi utveckla mer nästa vecka. Träningsmål kommer dock i ett annat inlägg. Blaze har också varit duktig och varit helt själv utan Tiger. Det gick jättebra och betyder att båda två kan få egna promenader på dagarna. Det blir mycket lättare att träna hundmöten med Blaze när det bara är vi två + att jag märkt att han är lite blygare när storebrosan inte är med.


Tiger har det inte gått så mycket framåt med. Han är väldigt taggad utomhus och har svårt att jobba med externbelöning, sist så tyckte han ändå att torrfodret var värt att jobba för så jag hoppas kunna variera mig lite med hans z/d. Vi har jobbat med att gå in i fotposition på högersidan. Det har inte gått framåt alls, han kan med plattform men utan så blir det jättesvårt. Ska prova att stå till en vägg inne så att han inte kan gå in på vänstersidan först för att sen gå till höger. Ska också tänka på att inte stå i tävlingsposition för det betyder ju oftast ingång till vänster. Vi får se hur det går helt enkelt ;) han har äntligen fått kortisondroppar till ögonen och blev efter ett dygn av intensivt droppande helt bra, så skönt för han hade börjat knipa med ena ögat och det hade börjat bli svullet. Han njuter av att vara utan sin tratt samtidigt som han känner sig lite oälskad för att han inte får dela frukostmacka med mig.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards